mandag den 11. juni 2018

Spire forsøg

Vi har lavet nogle små eksperimenter med at få forskellige bønner til at spire. I vores gruppe valgte vi at prøve med de normale kidney bønner, samt yin og yang bønner og en ært.
Vi valgte at prøve på tre forskellige måder; den ene måde ved, at lægge de tre forskellige bønner i et glas kun med vand, den anden måde er ved at tage et glas og fylde et kaffefilter i glasset, hvorefter filteret bliver fyldt med jord og derefter fugtet. Vi har derefter fyldt de tre forskellige bønner ned i siderne på glasset, så man kan følge med i deres udvikling og spiring. Den tredje måde er en gentagelse af forsøg 2. Forskellen her er dog, at vi har stillet glasset i køleskabet for at se, hvad der sker når det er koldt og mørkt.
Det er tydeligt at der i løbet af weekenden er sket noget med forsøg nr. 2, hvor man kan se at bønnerne så småt er begyndt at spire, der er dog intet sket med forsøg 1 og 3

Billede af ærten i starten af forsøget.
.
Nedenunder er der nogle billeder af de tre forsøg og der vil løbende komme opdateringer her på bloggen.


Yin yang bønne - 1 billede







Dette er et billede af ærten, man kan se der er kommet hul på.






Yin yang bønne - begyndt at spire



1 billede af Kidney bønne
2 billede af Kidney bønne der er begyndt at spire




1 kommentar:

  1. Hejsa - spændende forsøg. Har I formuleret nogle hypoteser (forudsigelser) for hvad I tror der kommer til at ske under de forskellige forhold? Forestiller I jer at der er forskel på de forskellige bønnesorter? Måler I rodens og stænglens længde under vejs?

    SvarSlet